Vakantie in een vakantie @ Bali!

Vanuit Kuala lumpur vlogen we verder naar Bali wat ongeveer een drie uur durende vlucht is.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven hoorde we een groep mannen al roepen ‘ taxi, taxi, taxi?’.
Vooraf had ik op internet gekeken wat de prijs was naar Sanur maar die 90000 rupiah kwam niet overeen met de 300000 die ze ons in rekening wilde brengen.

Nadat we door deze menigte van taxi chauffeurs waren ging Thijs op een afstandje een sigaretje roken terwijl ik op zoek ging naar een flappentapper en een goede ritprijs. Op Denpasar airport was maar 1 bank te vinden waar een behoorlijke rij voor stond en na een tijdje zoeken kwam ik terug met een aanbod van 200.000 voor een enkele rit naar Sanur. In de tussentijd had Thijs gezelschap gekregen van een taxichauffeur die hem direct een prijs van 150.000 aanbood. En met deze vriendelijke man zijn we dan ook naar Sanur gereden.

Tijdens de rit vertelde hij dat een dag met de taxi ook mogelijk was. Voor een hele dag van 12 uur inclusief benzine bracht hij 400.000 rupiah in rekening wat ongeveer 25 euries is.
Na een visitekaartje te hebben ontvangen en al wat informatie over mooie plekken kwamen we bij ons hotel in Sanur aan.

Het was een lastminute deal op booking.com en voor 20 euro per nacht in plaats van 40 euro waren we verzekerd van een accomodatie met zwembad. En wat een lekker plekje was dat. We hadden een villa met een heerlijke douche, groot bed van 2 bij 2, een heerlijke airconditioning, keukentje met koelkast en als kers op de taart een zwembad van ongeveer 20 meter lang in een super rustige omgeving.

We hadden het eigenlijk voor 3 dagen geboekt maar besloten om er alle 9 nachten te blijven. Naast onze villa zat een ouder Nederlands stel die een maand op reis waren en die hetzelfde idee als ons hadden en ook hun verblijf verlengde. Naast hen verbleef een Nederlandse vrouw die er 3 maanden van het jaar verbleef en in andere villa woonde een nederlands gezin die drie jaar geleden zijn geëmigreerd naar Bali. Tot nu toe konden we de Nederlanders op een hand tellen die we vanaf China tot en met KL hadden ontmoet maar daar brengt Bali wel verandering in.

In veel restaurantjes kun je dan ook bitterballen eten of zelfs hutspot. Dat hebben wij niet gedaan want het Indonesische eten is veelste lekker. In het straatje waar we zaten zat een restaurantje wat werd gerund door een Balinees stelletje. Zij was 8 maanden zwanger van de tweede en was nog druk aan het bedienen en hij was een trotse vader met een flinke bos haar. Zij vertelde dat wegens geloofsovertuiging hij gedurende de zwangerschap hij zijn haar niet mag knippen.
Dit vonden wij wel bijzonder en wilde het graag met jullie delen ;-).

Naast lekker eten, veel luieren in het zwembad zijn we ook nog een beetje in beweging geweest. Zo huurde we iedere dag een fiets en reden dan lekker naar het strand of het stadje. Lopend was het te warm maar met de fiets was alles prima te doen.

Echter kwamen we hier natuurlijk niet alleen om te luieren want er moest ook nog gewerkt worden. Zo zijn we met de aardige taxichauffeur op pad geweest om weer leuke spulletjes te kopen voor komend zomerseizoen. Als onderbreking tijdens onze bezoeken bij de families en markten waar ik nu al een tijdje inkoop maakte we een stop bij de rijstterrassen en het apenbos in Ubud.

In het apenbos was het vrij druk en liepen er bosjes toeristen met camera’s. Op een afstandje zag je dan een groepje apen deze mensen observeren en inspecteren op zoek naar iets lekkers. Het waren best brutale apen want geen enkele tas was veilig.
Zo kon je ook banaantje kopen om ze te voeren aan de apen. Maar zodra je dit deed had je een horde ruziemakende apen om je heen.

Als er bij zo een bananen winkeltje niets werd verkocht dan was er een ruzie gaande tussen de aap die alsnog een banaantje wilde en de verkoper die deze aap met stenen en een kattepult van zich af hield. Jaa het was niet echt een leuke sfeer en wij zijn dan ook gauw de rijstterrassen gaan opzoeken.

Tussen de terassen konden we een beetje rondlopen en zaten twee jongens met een kleine fotostudio. Achtergrond was natuurlijk de terassen en als leuke bijkomstigheid kon je zelf wat spreuken vast houden. Na een paar leuke foto’s zijn we weer hotelwaarts gegaan.

De volgende dagen stonden nog in het teken van shoppen en de cargo. En nadat de spulletjes werden opgehaald die inmiddels al op het schip naar Nederland staan hebben we nog wat gerelaxed bij het zwembad.
Waar we de ene laatste dag werden opgeschrikt door een varraan in het zwembad. Een 30 minuten erdoor zaten wij er nog lekker te zwemmen en nu was het bad van hem. Hoe hij er kwam is een raadsel want het hotel had flinke muren om het complex heen staan. Maar de tuinman heeft hem er in ieder geval uitgehaald en opgesloten in een hokje. Wat was dat even spannend zeg en gaaf om zo een beest in het wild te zien maar lekker zwemmen dat zat er niet meer echt in ?.

Vanuit Bali vlogen we terug naar Kuala Lumpur waar we een visum voor Myanmar hebben aangevraagd en gekregen. En natuurlijk weer wat lekkere maaltijden met Sina hebben gegeten. Zo heeft hij ons meegenomen naar het beste krab restaurant in KL . Maar voordat je een hapje krab kon proeven moest je eerst een uur in de rij staan.

Inmiddels zijn we overgevlogen naar Yangon waar het superheet is! Maar over dat avontuur lees je de volgende keer meer ?!

Liefs!