Van Shoppingmall naar Chinese muur…

Hey lieve luitjes!

Inmiddels zijn we in Beijing en hebben we al flink wat indrukken op gedaan. Ik herken nauwelijks iets terug van mijn trip 5 jaar geleden. Mijn metro map van toen is niet meer actueel inmiddels zijn er verschillende stations en lijnen bij gekomen. Dit alleen toont al aan hoeveel verandering er is geweest in de afgelopen 5 jaar.

Thijs en ik slapen in een hotel in het centrum van Beijing op loopafstand van de hutongs ( oude binnenplaatshuizen) en vlakbij de verboden stad. Prima kamer alleen jammer van het harde bed. Uitslapen zit er niet in aangezien het matras net zo hard is als een plank.

Maar door de korte nachten meer tijd om Beijing te verkennen en weer even in het reizen in te komen. Het is dan ook weer even wennen om na zoveel gewerkt te hebben nu echt vrij te zijn en te genieten. Paspoort op me buik, kaart in de hand, noodgeld goed verstopt, babbel paraat, Thijs in de buurt en op alles voorbereid. Haha ik betrap mezelf er steeds op dat ik voor dat we de deur uit gaan, restaurant of metro verlaat ik alles 3 x controleer.

Inmiddels hebben we een aantal shoppingmalls op de Wangfuijingstreet gezien met veel bekende merken onder andere H&M, Foverer 21, Prada, Zara, Hermes en ga zo maar door. Zelfde prijzen als bij ons en afdingen zit er hier niet in. Dit kan wel weer bij de eet en handels markten in de zijstraten van deze grote shoppingmalls.  Daar vind je jassen, tassen, souvenirs maar ook gefrituurde inktvis, schorpioenen op een stokje, gebakken spin,  aarbeien op een stokje en overheerlijke slakken. Dat laatste is een echte aanrader uhm..  ;-).

Na een dag vol indrukken besloten om vandaag een 6km lange trip over de chinese muur te gaan doen. Dit keer een ander stuk dan 5 jaar geleden. Toen werden we op voorhand afgezet bij een jade fabriek en geneesdokter waar je van alles kon kopen en de tour organisatie commissie ontving zodra je wat kocht.  En op de chinese muur was het zo druk dat er geen foto mogelijk was zonder toerist.

Nee dit keer deden we het anders en hebben we een 6km tour gelopen over de muur. Het begon allemaal vanmorgen om 6 uur toen de wekker ging. Na een frisse douche en een tas gevuld met koekjes en water waren we klaar om te gaan. We liepen naar het startpunt iets verderop waar een bus ons en 5 andere toeristen ophaalde.

Na een engelse introductie over de geschiedenis van de muur reden we er 3 uur over om eindelijk een eerste voet op de muur te zetten. Wij waren vrijwel de enige op de muur en met een heldere blauwe lucht en stralende zon hebben we echt genoten van het adembenemende uitzicht.
Gedurende de 6 km waren Thijs en ik op ons zelf aangewezen en was het soms een flinke klim of juist weer een steile daling. Maar het was het allemaal waard! Na 4 uur te hebben gelopen en ongeveer 200 fotootjes verder kwamen we dan weer eindelijk aan bij de bus. Wederom duurde het 3 uur voordat we terug waren en heb ik lekker geslapen in de bus.

Rond 6 uur zijn we met een Amerikaanse wat gaan eten bij een restaurant wat bekend staat om zijn Peking eend. Het was een beetje aan de dure kant maar een echte smaaksensatie in je mond.

Zo inmiddels is het bedtijd ga ik weer op de plank liggen en spreek ik jullie snel. Mocht je het leuk vinden om te reageren dat kan onderaan de Blog. Ook daar kun jij je inschrijven voor de nieuwsbrief en ontvang je een berichtje wanneer er een Blog online komt Lachebekje met lachende ogen

Liefs Thijs en Djoen