Schoenveter missie in Shanghai!

Zo zo dat was me een ritje wel… Lekker relaxed in een schone trein vliegensvlug naar Shanghai. Het leek net of we in een comfortabel vliegtuig zaten. Zo nu en dan kwam er een dame voorbij met drinken en snacks en zelfs ijsjes die je kon kopen.

Ja, niets is gratis dat hebben we inmiddels wel door… Gelukkig staat er overal een ATM dus kunnen we (zolang de bankrekening het toelaat) maar blijven tappen.

En kopen dat is precies waar het in Shanghai om draait. Er is een 10 km lange Nanjingstraat waar je heel veel kunt kopen. Voor de westerse merken betaal je wel meer dan bij ons maar er is hier een omschakeling gaande waardoor neppers er niet meer toe doen maar iedereen zich graag met westerse merken associeert.

Het is indrukwekkend om te zien en volgens Thijs is het een beetje het New York van Azië. Maar ondanks deze 10km shopstraat hebben wij een product gevonden wat niemand verkoopt: Schoenveters. We konden het zelf ook niet geloven maar na wel 50+ afwijzingen hebben we ons er echt bij neer moeten leggen dat ze in al die grote winkels, supermarkten, sportwinkels, soort van actions GEEN schoenveters verkopen.

Nu vraag je je vast af waarom dan ook schoenveters? Tijdens onze heenvlucht bleef Thijs hangen aan de stoel voor zich wat ervoor zorgde dat zijn veter werd gesplitst. Met resultaat dat hij nu een halve veter in zijn schoen heeft hangen.

Deze missie hebben we 2 lange dagen volgehouden maar na de meest vreemde reacties hebben we de moed opgegeven.

Ondanks de verloren tijd voor onze schoenvetermissie hebben we ontzettend genoten van de skyline van Shanghai deze is nog niet zo oud maar wel echt indrukwekkend zowel overdag als s’avonds. Helaas hangt er in deze grote stad wederom veel smog waardoor het niet altijd mogelijk is om de top van de gebouwen te zien.

Ook hebben ze in het midden van het centrum mandarijntuinen die in de middag ontzettend druk zijn maar wel de moeite waard. En is er naast veel shoppen, eten en genieten van de skyline vrij weinig te doen.

Wij hebben dan ook vliegtickets geboekt naar Xian waar we het terracotta leger gaan bekijken maar daarover later meer…  ;-)!