Na lekker uit te hebben geslapen hebben we alle spullen weer bij elkaar verzameld en de metro gepakt naar Pudong. Dit is een van de luchthavens in Shanghai en goed te bereiken met de metro.

Na ingecheckt te hebben bleek dat onze vlucht vertraging had. Hoelang de vertraging duurde was onbekend. Gelukkig was er goede WiFi en kon ik werken aan onze Blog en de nieuwsbrief. Nadat er twee uurtjes voorbij vlogen mochten we dan eindelijk instappen en zoals gewoonlijk liepen we naar een economy class. Maar daar konden we ons stoelnummer niet vinden. Nee onze stoelen waren verstopt  in de eerste klas.

Bij het inchecken mocht die vriendelijke kerel ons schijnbaar want hij had ons een gratis upgrade gegeven.
Na een heerlijk vlucht waar ik 2 films had bekeken, lekker had gegeten en genoot van de luxe kwamen we aan in Xian.

Xian ligt in het zuidwesten en staat bekend om onder andere het terracotta leger. Na wat informatie bij de toeristen balie zaten we in de bus naar het centrum. Eenmaal aangekomen in het centrum hebben we een taxi gepakt naar ons appartement. Thijs had via internet voor een prikkie een gemeubileerd appartement kunnen huren van mister Wang.

Deze aardige meneer zat ons al op te wachten en bij aankomst liet hij ons gelijk het appartement zien
Welke goed was verstopt in een complex met 32 verdiepingen en ik weet niet hoeveel huishoudens. Wij logeerde op verdieping 6 en waren na de vlucht zo moe dat we gelijk in slaap vielen.

De dag erna waren we al vroeg uit de veren om het terracotta leger te zien.
Hier zijn we met de bus heen gegaan en verliep allemaal soepel. De bussen vertrekken ieder kwartier en beide eindstations waren onze bestemmingen dus een fluitje van een cent.

De entree was vrij prijzig maar echt de moeite waard. Het terracotta leger is gemaakt in opdracht van keizer Qin Shi die bezeten was door de dood. 36 jaar voor zijn dood heeft hij 700.000 mensen laten werken aan zijn graf. Om zijn grafstenen had hij een leger van levensechte klei soldaten laten bouwen. Hij wilde niet dat het ontdekt werd en liet het begraven samen met vele overgebleven medewerkers, deze werden levend begraven om dit geheim letterlijk het graf in mee te nemen. In 1979 is het ontdekt door boeren die op zoek waren naar een waterbron en inmiddels is het uitgebouwd tot een museum en wordt er nog dagelijks gewerkt aan de restauratie hiervan.

Na de lunch vertrokken we weer naar de stad waar we een 9km lange wandeling hebben gedaan over de oude stadsmuren van Xian.

Door een verkeerde inschatting hadden we het treinkaartje naar Chengdu 22e geboekt waardoor we maar 1 dag in Xian hadden. En voor ons gevoel hebben we alles uit die dag gehaald.

Vanmorgen uitgecheckt bij mister Wang en nadat hij ons heeft geholpen met een taxi naar het busstation laten we Xian achter ons.

Vanaf Xian reizen we met een sleepertrain naar Chengdu. Dat is een ritje van maar liefst 16 uur. In tegenstelling tot mijn vorige ervaring die ik met papa heb gedeeld hebben Thijs en ik softsleepers in het onderste gedeelte waardoor we nu voldoende ruimte hebben.