Dikke knuffel uit Chengdu!

Na een 16 uur durende treinrit zijn we om 5:25 aangekomen in Chengdu. Bij aankomst op het treinstation regende het en waren er allerlei mensen aan het schreeuwen. De ene had wel een hostel, de ander eten, een taxi allemaal wilde ze wel wat yuannetjes aan ons verdienen.

De schreeuwende taxi chauffeurs rijden niet met de prijsmeter en door 100 meter verder te lopen vonden we eindelijk een die ons naar het Mrs. Panda hostel wilde brengen met de normale taximeter.

Aangezien we zo vroeg waren aangekomen in Chengdu konden we niet meteen inchecken en zaten we voor een dichte deur. Gelukkig konden we door de ramen zien wat het wachtwoord van de WiFi is en konden we ons enigszins vermaken. Na anderhalf uur gewacht te hebben konden we eindelijk inchecken. Alleen hadden wij net de pech dat de kamer die we geboekt hadden nog bezet door de vorige bezoekers dus moesten we ook nog eens wachten totdat zij de kamer verlieten.

De man van het hostel gaf ons een menu. En tot onze grote verbazing serveerde ze eieren voor ontbijt. In de 2 weken dat we nu in China zijn hebben we nog geen eieren gegeten voor ontbijt en vooral Thijs was er hier superblij mee.
Na een paar uur gewacht te hebben konden we eindelijk onze kamer in. Omdat de treinreis vermoeiend was en omdat we tot nu zo snel hebben gereisd besloten we die dag lekker niks te doen en een filmpje te kijken op de kamer, lekker saai, maar wel superlekker na al die inspanningen.

De tweede dag zijn we Chengdu gaan verkennen. Zoals Beijing en Shanghai is ook het centrum van Chengdu een shopwalhalla voor de shoppers onder ons. Van Prada tot aan Valentino en van D&G tot aan Armani. Inmiddels niet zo bijzonder meer en zal jullie ook verder niet vervelen met deze verhalen. Wat wel opviel is dat er een volledig leeg winkelcentrum stond, het leek wel een spook shopping mall. Waarschijnlijk zaten hier alle Chinese winkeltjes die het moesten afleggen tegen bovengenoemde merken.

Dag 3 zijn we naar het grootste gebouw in Azië geweest. Het was het Global Center van Chengdu. En het is werkelijk ongelofelijk hoe immens groot dit gebouw is en wat er allemaal in zit. Hier een kleine opsomming van wat je er allemaal kan vinden: Bioscoop, speelhal, schaatsbaan, waterpark, hotel, restaurants, supermarkt, kinderspeelplaats en natuurlijk heeeeel veeeel shops. Ook was er een zeer chique toilet en dat heeft Thijs geweten aangezien Djoen er een half uur heeft doorgebracht 😉

Dag 4 konden we eindelijk gaan doen
waar we de hele tijd op gewacht hebben en waar we voor naar Chengdu zijn gekomen. Naar de Panda’s! Van tevoren is ons verteld dat we zo vroeg mogelijk moeten gaan, omdat de Panda’s om 9:30 gevoederd worden en dan het meest actief zijn. Daarna slapen ze bijna heel de dag en heb je de pech om geen 1 panda te spotten.

Het park was een half uur rijden met de taxi van ons Hostel vandaan, dus wilden we om 7 uur opstaan. Maarja wij zouden Djoen en Thijs niet zijn als we ons niet zouden verslapen. En ja hoor Djoen schrikt wakker om 9 uur. Shit! Moeten we nog wel gaan? Zullen we morgen gaan? Nee we gaan. Vijf jaar geleden is Djoen met Martijn naar het pandapark geweest en hebben zij niet één actieve panda gezien. Dus we waren bang dat ons dit ook zou overkomen vandaag. Tot onze grote verbazing was de entree redelijk goedkoop: 56 yuan (8 euro).

Eenmaal binnen zijn we direct naar de spots geweest waar de panda’s verblijven. In de verte zagen we een bos aan selfie sticks met een aantal chinezen eraan vast. En ja hoor de allereerste plek zagen we meteen een Panda, genaamd Xing Bang (geboren op 23/08/2005), zitten die een lekker stuk bamboe zat te eten. Aan de overkant van Xing Bang zat Da Jiao (geboren op 30/08/2006). We wilden niet doorlopen, omdat we nog steeds bang waren geen panda’s meer te zien. 200 foto’s en 50 video’s verder zijn we toch maar doorgelopen. Dit werd beloond! Bij de volgende spot zagen we 4 panda’s bij elkaar liggen en daarna weer 2 en ga zo maar door. Uiteindelijk hebben we ze zien eten, stoeien, drinken en slapen. Kortom het was een geslaagde dag!

Inmiddels hebben we een vliegticket geboekt naar Lijiang en gaan we lekker de bergen in. De volgende keer … daarover meer 😉