Van wolkenkrabbers naar bergtoppen

Half zes s’ochtends de wekker gaat. Tijd om op te staan, na even wat rustiger aan te hebben gedaan in Chengdu is het nu dan echt tijd om verder te reizen.

We gaan verder het zuiden in. Na een vlucht van 1,5 uur met heel wat turbulentie komen we aan op het vliegveld van Lijiang. Deze ligt op 30 km van het stadscentrum en met een shuttlebus worden we voor 3 euro in de stad afgezet.

Lijiang bestaat uit een oud gedeelte en een nieuw. Wij hadden de nacht ervoor alvast via booking.com een hostel geboekt maar hadden eigenlijk geen idee waar deze precies was.

Omdat we er zelf niet aan uit kwamen lieten we verschillende taxi chauffeurs het adres in het Chinees lezen maar geen van allen was bereidt om ons mee te nemen.
Na ongeveer drie kwartier te sukkelen stopte er een busje. Deze meneer zag dat wij ten einde raad waren en nam de tijd om uit te zoeken waar ons hostel was verstopt. Ook hij kon geen woord engels maar met gebaren kwamen we er samen uit en bracht hij ons naar de oude stad.

De oude stad is autovrij en we hebben het laatste stukje dan ook gewandeld.
Na een korte zoektocht konden we dan eindelijk inchecken en aangezien de wekker die dag al vroeg afging hebben we die dag ook niet veel meer ondernomen.

Na een goede nachtrust zijn we de volgende dag het oude stadje gaan verkennen. Dit zijn allerlei oude huisjes waar de Naxi minderheid woont. S’avonds heeft het sfeerverlichting en is het echt leuk om door de straatjes te lopen. Overal zijn er shops met souvenirs en dames die aan het trommelen zijn. Iedere avond danst de Naxi minderheid in een cirkel op een groot plein en kun je een dansje wagen.
Wij hebben dat onder het genot van een biertje en gezelschap van onze chinese vriend Banly aanschouwd.

De volgende dag zijn we naar de Black dragon Pool geweest dit is een mooi park grenzend aan de bergen en heeft een meer in het midden. We hadden geluk want de zon scheen flink en het was een heldere blauwe lucht. Hier heb ik me in traditionele kleding gehezen en hebben we weer wat foto’s gemaakt.

Na de fotosessie ging ik naar de toilet die zo een 300 meter verder was. Thijs zat in die tijd  ‘rustig ‘ op een bankje. Nou ja ‘rustig’ naast hem kwamen om de paar seconden een paar chinezen zitten die een selfie met Thijs gingen maken. Als we er geld voor gevraagd hadden dan konden we er goed van uiteten gaan haha. Na het verlaten van het park kwamen we een Duits meisje tegen die voor 5 maanden op pad is. Eerst is ze een paar maanden in Nepal geweest voor een yogatraining. En nu reist ze door China en doet ze veel aan coachsurfing. Via een website komt ze in contact met mensen die hun bank aanbieden waar zij dan gratis op mag slapen. Best spannend en een dosis lef is er volgens mij wel voor nodig.

Samen met haar hebben we wat gegeten en gedronken en toen alweer onze tas gepakt voor de volgende bestemming Dali. Hier vertrekken we met de trein heen en schijnt net zo chill als Lijiang te zijn maar dan minder chinese toeristen.